1. Haki seened, maitsesta soolaga, lisa loorber ning jäta ööseks tõmbama. Lisa hommikul vürtsid, hakitud sibul, sidrunikoor, mädarõigas ja äädikas ning kuumuta umbes 30 minutit keskmisel kuumusel. Mida kauem keedad, seda intensiivsema ja soolasema maitsega tõmmise saad. Tõsta pott kuumuse käest ära ja lase jahtuda.

2. Nõruta “mahl” läbi marli või kurnamisriide ning pressi vedelikku nii palju välja kui võimalik. Selle tulemusena peaksid saama umbes 5 dl vedelikku – see aromaatne tõmmis ongi ketšup.

HEA TEADA!
Järelejäänud seenemassi ei tasu ära visata. Laota see ahjuplaadile ja kuivata umbes sajakraadises ahjus. Kui soovid, võid kuivatatud puru veel ka jahvatada. Kasuta saadud seenejahu näiteks suppide ja risotode maitsestamiseks

Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid