28.08.2017, 13:45
Katrini soe salat peekoniga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 peotäit Salatiürdid: rukola, beebispinat, punane salatsigur
- 1 peotäis Noored Türgi oad
- 1 peotäis Keedetud väikesed värsked kartulid
- 1 peotäis Tükeldatud peekoni- või singiribad
- 1 tk Sibul
- 1 tk Tomat
- Sool
- Must pipar
- Brokoliõisikud
MEE-SINEPIVINEGRETT
- 3 spl Oliiviõli
- 1 spl Valgeveini- või õunaäädikas või värskelt pressitud sidrunimahl
- 1 tl Vedel mesi
- 1 tl Mahedamaitseline sinep (eriti hea on Gourmet Clubi apelsini-kapparisinep)
1. Kui eelmisest söögikorrast pole järele jäänud, keeda kartulid. Vahetult enne kurnamist tõsta paariks minutiks juurde oakaunad (kui on vanemad) ja soovi korral ka brokoliõisikud. Kurna.
2. Prae pannil veidikese õliga peekon või sink, lõika sibul pikuti neljaks sektoriks ja prae samuti. Lisa ratasteks lõigatud kartul, oad ja brokoli. Lase kartulid krõbedaks ja köögiviljad parajalt krõmpsuks. Tõsta salatiürdid taldrikule või kaussi, lisa tomatirattad, kalla peale kõik, mis on pannil.
3. Salatikastmeks ühenda kõik komponendid ja sega korralikult läbi, kuni moodustub ühtlane paks kaste. Vala kaste salatile ning hakka kohe sööma.