22.06.2017, 12:13
Salat heinamaalt ja põllu äärest
Suvel on värsket laialt käes ja sestap ei pea salatirohelist ainult peenralt noppima, vaid võib ka aasalt või põlluäärelt korjata. Kindlasti tasub korjata noori taimi või taime otsatutte – need on kõige mahlasemad. Malts on spinati sugulane ning oma veidi pähklise järelmaitsega minu lemmik suveumbrohi. Peenramaal kasvama hakanud maltsa sirgumas nähes on mul sama hea meel kui uut tärkavat salatitaime silmates.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 l Söödavad lehed: põhiliselt malts, sekka nurmenukk, jänesekapsas
- 1 tk Melon
- Halloumi-juust
- Praadimiseks õli
- Värskelt pressitud sidrunimahl
- Metsmaasikad ja/või mustikad või vaarikad
- Kaunistuseks söödavad õied: punane ristik, põdrakanep, margareeta
KASTE
- 3 spl Balsamico-siirup
- 2 spl Oliiviõli
- 1 tl Mesi
Lõika melon kuubikuteks ja juust viiludeks. Määri juustuviilud õliga ja prae või grilli paar minutit mõlemalt poolt. Aseta söödavad lehed taldriku või vaagna põhjale, tõsta peale juust ja piserda seda sidrunimahlaga. Puista salatile melonikuubikud ja metsamarjad ning kõige peale lilleõied. Vala salatile kaste.