21.06.2017, 15:41
Soolatud supisegu
Talvisel ajal sobib hästi suppide ja pajaroogade valmistamiseks suvel purki pistetud maitsesegu, kus leidub kõiki klassikalisi supivilju. Koos soolaga säilitatud supiviljad muudavad iga supi maitseküllaseks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Porgand
- 100 g Sellerivars
- 100 g Sibul
- 100 g Juurpetersell
- 1 peotäis Petersell, koos vartega
- 1 peotäis Till, koos vartega
- 100 g Sool
0,5 l
Puhasta köögivili ja ürdid ning tükelda noaga või töötle köögikombainis peeneks. Sega soolaga ja jäta veidikeseks maitsestuma. Tõsta siis segu steriliseeritud purkidesse, suru kõvasti kokku ja kaaneta. Säilita jahedas ning kasuta suppide, pajaroogade jm maitsestamiseks.
HEA TEADA!
Koostisaineid võid siin retseptis vahetada ja varieerida, kuid kuldvalemiks on 1 kg supiviljade kohta 200 g soola.