Šokolaadi-banaani-soolakaramellikuplid
Koostisosad:
PÕHI
- 6 tk Ümmargune digestiivküpsis
- Immutamiseks mandlipiim
SOOLAKARAMELL
- 100 g Suhkur
- 100 g Taimne koor
- 60 g Margariin
- Meelepärane sool
ŠOKOLAADIKREEM
- 250 g Taimne koor - vahustatuna
- 65 g Banaanipüree või püreestatud banaanid
- 15 g Tume kakao
- 150 g Tume šokolaad
- 0.75 tl Agar-agar
1. Soolakaramelli jaoks sulata paksu põhjaga potis madalal tulel suhkur. Lase suhkrul ise sulada – ilma segamata. Keera kuumust juurde, kuni kogu suhkur on muutunud tumepruuniks karamelliks. Vala imeaeglaselt koor potti, samal ajal vispeldades. Lase karamellil minut keeda, eemalda tulelt, lisa maitse järgi soola ja vispelda hulka rasvaine. Jäta jahtuma.
2. Šokolaadikreemi tarvis kasuta meelepärase kujuga silikoonvormi. Kõige parem on 6–8 cm diameetriga süvendid: kuppel, ruut, ristkülik, lill, süda vms. Sulata veevannil šokolaad. Sega vahukoore hulka banaanipüree, kakao ja seejärel sulašokolaad. Võta neli supilusikatäit kreemi ja sega potis koos agar-agariga ühtlaseks. Kuumuta segu keemiseni, samal ajal vispeldades. Lase minut keeda, vala see ülejäänud kreemi hulka tagasi ja sega läbi.
3. Täida silikoonvormi süvendid poolenisti šokolaadikreemiga ja pintselda üle ka ääred, nii et koogi keskele moodustub karamelli jaoks pesa. Pane iga koogi keskele 1 supilusikatäis karamelli ja vala ettevaatlikult kreem peale. Tasanda vormi ääred palettnoaga ning aseta vorm ööseks sügavkülma.
4. Enne serveerimist immuta küpsised piimaga ning aseta külmunud kuplid küpsiste peale.