Aurutatud kala vietnamipäraselt
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Kala (nt meriahven)
- Sool
- Must pipar
- 2 cm Ingver ribadena
- 1 tk Väike porgand ribadena
- 1 spl Riisiäädikas
- Värske koriander
- 1 dl Maapähkliõli
- 0.5 dl Sojakaste, gluteenivaba
1. Puhasta kala ja eemalda sisikond ning vajadusel ka soomused. Pese kala külma veega ning kuivata majapidamispaberiga. Maitsesta seest ja väljast soola-pipraga. Tõsta kala küpsetuspaberiga kaetud aurutusnõu põhjale. Aseta osa köögiviljaribasid kala kõhtu ning ülejäänud laota ühtlaselt kala peale.
2. Lase veel potis keema tõusta ning aseta selle peale kaanega kaetud aurutusnõu. Alanda kuumust, et vesi keeks vaikselt. Auruta kala umbes 10 minutit, kontrolli kala küpsust kõige paksemast osast. Liha ei tohi olla enam läbipaistev. Samal ajal sega sojakaste ja riisiäädikas. Kui kala on valmis, tõsta aurutusnõu veega potilt. Kalla ära aurutamise ajal eraldunud vedelik. Kuumuta väiksemal pannil õli, kuni see on hästi kuum, kuid mitte suitsev. Aseta kalale värsket koriandrit ning kalla siis kõik kuuma õliga üle. Kalale tõstetud köögiviljad peavad särisema. Piserda kala soja- ja riisiäädika seguga ning serveeri kohe.