Maasikarullid valge šokolaadiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Pärmi-lehttainas
- 400 g Maasikad
- 1 dl Suhkur
- 1 tk Vanillikaun
- 2 spl Maisitärklis
- 100 g Valge šokolaad
1. Esmalt keeda maasikatest rullide täidis. Tõsta maasikad koos suhkruga potti ning lase keema tõusta. Lisa vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vanillikaun ise. Lase keeda mõni minut. Tõsta vanillikaun välja. Sega tärklis vähese veega ning paksenda maasikamoos tärklisega.
2. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning määri maasikamoos tainale. Keera tainas rulli, lõika 2–3 cm laiused rullid ning lao need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi sisse. Jäta rullide vahele väike vahe, et neil oleks võimalik küpsedes kerkida. Küpseta 180–200 kraadi juures, soovitatavalt pöördõhuga ahjus, kuni rullid on kuldpruunid.
3.Samal ajal sulata tükeldatud valge šokolaad veevannil. Kalla šokolaad ahjust võetud rullidele. Jahuta. Serveeri terve vormina, kust võib igaüks endale ise rulli rebida.