26.05.2017, 12:50
Suvealguse kook
Muidu mu mees rabarberikooki ei söö, aga seda võttis kaks tükki!?” imestas üks daam aiapeol. Olen seda kooki küpsetanud lasteaia lõpetamise trallile ja suvevaheaja alguse piknikule, viimati kahekümnele õpetajale matemaatikaolümpiaadi komisjonis. Kogus on aukartustäratav, oma perele küpsetades vähendan koguseid poole võrra. Kõige parem ahjust võetuna.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Või
- 2.5 dl Suhkur
- 6 tk Muna
- 6 dl Nisujahu
- 3 tl Küpsetuspulber
- 1.5 dl Piim
- 4 tk Rabarberivars
- Maasikad
- Tuhksuhkur
- Vanillijäätis (soovi korral)
1. Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad, ikka vahustades. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munasegusse. Vala hulka piim.
2. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Viiluta rabarber ja maasikad, jäta osa kaunistamiseks ning puista tainale. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni servad on kergelt krõbedad.
3. Pisut jahtunud koogile puista värskeid viilutatud maasikaid, mis näevad välja nagu pisikesed südamed. Sõelu peale tuhksuhkrut ning kui küll küllale liiga ei tee, söö jäätisepalliga.