26.05.2017, 12:42
Soe värske kartuli ja peekoni salat
See salat on olnud meie pere vaieldamatu suvelemmik juba aastaid ja läheb menüüsse kohe, kui turule tulevad müügile värsked kartulid. Sobib hästi grillitud liha ja kala kõrvale. Salati jaoks on hea valida kõige tillemad noored kartulid, nii et neid ei peaks poolitama.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Pisikesed värsked kartulid
- 220 g Viilutatud suitsupeekon
- 1 tk Jääsalati pakk
- 2 dl Hapukoor
- 1 dl Mahedamaitseline majonees
- Sool
- Must pipar
- 1 punt Värske hakitud lehtpetersell
1. Keeda koorega kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Samal ajal lõika peekonist 2–3 cm laiused ribad ja pruunista kergelt pannil, tõsta majapidamispaberile nõrguma.
2. Sega omavahel hapukoor ja majonees, maitsesta soola-pipraga. Haki petersell. Rebi jääsalat suuremateks tükkideks. Kui kartulid valmis, kurna ja lase üleliigsel veel aurustuda. Sega kohe juurde peekon, petersell, jääsalat ja kaste. Serveeri soojalt, aga maitsev on see ka külmana.