26.05.2017, 12:26
Sibula-apelsinipadjal ahvenafilee
Mulle hirmsasti meeldib kevadel ja varasuvel süüa lihakala koos marjade-puuviljadega. Silmadega süües muutud õnnelikuks, maitsed sobivad kui valatult. Ahven on hea praetult, aga loomulikult ka grillitult.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Ahvenafilee
- Paneerimiseks jahu või riivsai
- Praadimiseks või ja õli segu
- Sool
- Must pipar
- 6 tk Suur maasikas
- 2 tk Suur kooritud kiivi
SIBULA-APELSINIPADI
- 5 tk Peipsi sibul
- 1 tk Apeslin koos koorega
- Kurkum
- Praadimiseks õli
- Sool
1. Maitsesta ahvenafileed soola-pipraga. Paneeri fileed jahus või riivsaias ja prae pannil õli-võisegus mõlemalt poolt kuldseks.
2. Lõika sibul ratasteks ja prae õlis soovi järgi valmis. Riivi apelsinikoor keskmise riiviga ja sega praetud sibularõngastega. Maitsesta sutsukese kurkumiga. Pigista apelsinist mahl välja ja lisa ka see sibulale. Keeda nii kaua, kuni suurem osa apelsinimahlast on haihtunud.
3. Võta suuremat sorti serveerimisalus – mulle meeldib selle söögiga araabiasinine keraamiline vaagen – ja kata see esmalt apelsinist läbi imbunud sibularatastega. Sinna lao kuldseks küpsenud ahvenafileed ning kõige peale laota üsna vaba käega ja elegantse lohakusega kiivi- ja maasikasektoreid. Kõrvale paku mõnd head kuiva Saksa valget veini.