03.05.2017, 12:31
Maltsapirukad muretainast
Malts on spinati sugulane, seega pole mõtet “tüütut” umbrohtu peenardelt välja rohida ja komposti visata, vaid hoopiski toiduks teha ja ära süüa. Maltsalehel on mahe, veidi pähkline järelmaitse. Sobib nii salatisse kui ka pirukasse.
FOTO:
Koostisosad:
MURETAINAS
- 150 g Või
- 1 tk Muna
- 125 ml Hapukoor
- 1.5 tl Sool
- 1 tl Suhkur
- 300 g Nisujahu
- 0.5 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
- Sool
- Must pipar
- 5 tk Muna
- 4 peotäit Maltsalehed
1. Vahusta taina jaoks või, lisa muna, hapukoor, maitseained. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, sega tainas kokku ja vormi palliks. Aseta pooleks tunniks toidukilesse pakitult külmikusse.
2. Pese ja kuivata maltsalehed. Blanšeeri neid minuti jagu soolases keevas vees. Loputa külma veega ja lase jahtuda. Vajuta lehtedest vesi välja ja haki. Maitsesta lehti veel soola ja pipraga.
3. Keeda neli muna, jahuta ja haki.
4. Rulli tainas ja lõika suuremad kolmnurgad, aseta keskele lusikatäis hakitud maltsa ja lusikatäis keedetud muna. Keera kolmnurkadel tainaääred kergelt sisu peale ja vormi siis pirukaks. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus pealt kuldseks. Selleks kulub umbes 25 minutit.