Retseptid
03.06.2019, 11:00
SUU MAGUSAKS! Rabarberiga jäätisemagustoit
See magustoit on koka nägu, nii nagu Vladislav Djatšuk väärtustab taldrikul harmooniat, nii harmoneeruvad siin omavahel hapu ja magus, rabarber ja jäätis.
Rabarberi ja jogurtiga jäätisedessert
Erik Riikoja
Valmistamine
- Sega munad, 100 g suhkrut, koor, maitsestamata jogurt ja vanillikaun ning kuumuta, kuni munakollane kergelt pakseneb. Jahuta siis maha ja tõsta jäätisemasinasse, või kui seda pole, siis aseta segu sügavkülma, kus sega seda iga 20 minuti järel, et tulemuseks oleks pehme jäätis. Hauta rabarber koos 2 sl suhkruga pehmeks, peenesta blenderis ja lase kausiga jääkülmale veevannile asetades jahtuda. Jaga jäätis pooleks ning ühele osale sega hulka jahtunud rabarberikreemi.
- Rabarberikastme jaoks koori rabarber ja pane koored koos suhkruga potti keema. Keeda mass kokku ja pressi läbi sõela. Puhastatud rabarber lõika tükkideks, sega suhkruga ja lase üleöö seista.
- Beseeks vahusta munavalge koos suhkruga. Pane mass veevannile ja kuumuta 3 minutit, lisa väikesemaks murtud šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, tõsta beseemassitupsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 80-kraadises ahjus umbes 3 tundi.
- Paku mõlemat sorti jäätist koos rabarberikastme, besee ja suhkrus hoitud rabarberitükkidega.