29.03.2017, 16:58
Õuna-pardimaksapirukad
Õun ja maks on pirukasisuna veidi tavatu kooslus, kuid üllatab oma maitsega kõiki sööjaid. Paku koos rohelise salatiga iseseisvaks eineks või kohvi-teelauapoolisena.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Lehttainas
- Suhkur
- Kaneel
- Praadimiseks või
- 2 tk Sibul
- 250 g Pardi- või kanamaks
- Sool
- Must pipar
- Määrimiseks muna
- 2 tk Hapu õun (Granny Smith)
1. Koori õunad ja lõika 12 seibiks. Raputa peale ohtralt suhkrut ja kaneeli ning prae võis mõlemalt poolt. Ära pehmeks küpseta, vaid jäta krõmpsuks. Aseta ootele.
2. Koori ja viiluta sibulad. Prae võis kuldseks. Tõsta kõrvale. Prae maks võis, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pannilt.
3. Rulli tainas ja lõika ümmarguste vormide abil kettad nii, et pooled kettad on ülejäänutest veidi suuremad. Määri kettad lahtiklopitud munaga. Aseta väiksema ketta äärtele ringikujuliselt õunasektorid, keskele sibul, sellele peale maks. Kõige peale säti suur tainaketas ning vajuta ääred kinni. Määri munaga ja küpseta 180–200-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni pealt kuldne.