Jänesemaksapasteet kuivatatud puuvilja südamega
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Mustad ploomid
- 2 spl Pistaatsiapähklid
- 50 ml Rumm
- 500 g Jänese- või küülikumaks
- Oliiviõli
- 2 tk Väike sibul
- 10 tk Kadakamari
- 3 spl Rumm
- 100 ml Portvein
- 300 g Või
- Sool
- Must pipar
- Kaneel
- 50 g Kuivatatud aprikoosid
1. Pese kuivatatud puuviljad kuuma veega ja lase läbi köögikombaini. Lõpus pane hulka ka pistaatsiapähklid ja rumm ning purusta veel veidi. Pähklitükid peaksid säilima ikka väikeste roheliste pärlitena. Aseta segu toidukilele ja pressi tihkelt pikaks vorstiks ning tõsta külmikusse ootele.
2. Loputa maks külma vee all ja kuivata majapidamispaberil. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul, seejärel maks ning kuumuta keskmisel kuumusel maksa pruunistumise ja küpsemiseni. Pane maitseks kadakamarju ja 3 sl rummi. Süüta pannile valatud alkohol võimalusel korraks põlema ja lase leekidel kustuda. Lisa nüüd ka 100 ml portveini ning küpseta veel, et vein keeks siirupilaadseks.
3. Võta pann tulelt. Pane segu soojalt koos võiga köögikombaini ja purusta peeneks. Maitsesta soola, pipra ja noaotsatäie kaneeliga. Jahuta. Aseta toidukile lauale, säti lusikaga sinna pool jahtunud pasteedist, aseta keskele kuivatatud puuviljade “süda” ja peale jälle pasteeti. Vormi kile abil ümmarguseks rulliks, sulge kile tihkelt ja aseta külmkappi hanguma.