Röstköögiviljad kuskussi ja grillitud juustuga
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 dl Kuskuss
- 2 dl Vesi
- Või
- Sool
- Erinevad köögiviljad, nt paprika, pastinaak, punane sibul
- Küüslauk
- Tüümian
- Oliiviõli
- Grillimiseks sobiv juust, nt halloumi
- Ahja juust, kõvem kitsejuust
- Roheline salat, nt Rooma, frillice või salatisegu
- Värskelt pressitud sidruni mahl
- Soovi korral mesi
- Must pipar
- Maitseürdid
1. Esmalt valmista kuskuss. Selleks aja keema 2 dl vett koos väikese koguse või ja soolaga. Tõsta pott tulelt, sega sisse kuskuss ning lase seista 5 minutit.
2. Tükelda köögiviljad suupärasteks tükkideks. Haki küüslauk peenemaks, peenesta tüümian ning sega köögiviljatükid õli, hakitud küüslaugu ja tüümianiga läbi. Grilli kuumal grillil või pannil, kuni köögiviljad on läbi küpsenud. Jäta köögiviljad sooja ootele.
3. Kuumuta pannil õli ja või segu ning prae paksemaid juustuviile, kuni need on kuldpruunid. Seda võid teha ka grillil. Kui juust valmib, hakka kokku laduma salatit.
4. Esmalt aseta taldrikule või vaagnale roheline salatipadi. Sellele lähevad grillitud köögiviljad vaheldumisi kuskussiga. Kõige peale aseta grillitud või praetud juust. Soovi korral nirista peale veel sidrunimahla, mett või õli. Maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud maitseürte ning serveeri kohe.