28.02.2017, 11:48
Pastasalat rooskapsa ja salaamiga
Veidi teistmoodi soe salat, kus teokarbipasta, rooskapsas ja vürtsikas salaami saavad pannil kokku. Rooskapsas on mõnus lisand, mis ühtaegu aitab nii salatit kergemaks muuta kui ka värvierksust lisada.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Teokarbi- ehk orecchiette-pasta
- 300 g Rooskapsas
- 100 g Salaami
- Või
- 2 tk Hakitud küüslauguküüs
- 150 ml Rõõsk koor 35%
- Värskelt pressitud sidruni mahl
- Sool
- Must pipar
- Maitseürdid
1. Keeda esmalt pasta vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna ning hoia soojas.
2. Vajadusel eemalda rooskapsalt välised lehed ning lõika kapsas pooleks või neljaks. Rösti õhukesi salaamiviile grillil või ahjus, kuni need on krõbedad.
3. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või, lisa sinna hakitud küüslauk, kuumuta korra läbi. Tõsta hulka rooskapsas ning kuumuta segades mõni minut. Kalla peale koor, maitsesta sidrunimahlaga, lisa pasta, väiksemaks tükeldatud krõbe salaami ning sega läbi. Viimistle rooga soola, pipra ja maitseürtidega. Serveeri kohe.