2. Seejärel sega kokku tainas. Vala kaussi 250 g hapukoort, pool kruusitäit suhkrut, kaks lahtiklopitud muna, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja näpuotsatäis soola. Sulata pannil tavalist võid üks suur supilusikatäis ning vala tainasse.

3. Seejärel hakka lisama jahu. Jahu doseerimine ongi kõige keerulisem. Siinkohal etteantud kogus millegipärast kunagi ei tööta. Annan edasi oma ema jagatud tarkuse: jahu tuleb lisada tainast pidevalt segades nii kaua ja nii palju, et see jääb paksem kui Põhja-Eesti vanaema pannkoogitainas, aga õige pisut vedelam kui Lõuna-Eesti vanaema pannkookide oma. Ehk siis paksus jääb kusagile piimapannkoogi ja paksu hapukoorepannkoogi vahepeale. Kuna meie vanaema Karksi-Nuias tegi väga tihke tainaga pannkooke, siis pigem jääb taina konsistents normaalse hapukooretaina moodi.

4. Nüüd võta ümmargune sügav koogivorm, aseta sinna kausikujuliselt küpsetuspaber, millele valad taina ja õunad segad sisse. Küpseta ahjus umbes 45 minutit 180 kraadi juures. Seejärel raputa peale kaneeli ja suhkrut. Küpseta veel pisut ja ongi valmis. Tulemus peaks jääma selline, et õunu on tunda oluliselt enam kui tainast. Lisa kuuma koogitüki kõrvale koorejäätis.