02.02.2017, 11:24
Pardikoiva-confit. Peet ja bataat. Salatikaste.
FOTO:
Koostisosad:
PARDIKOIVA-CONFIT
- Pardikoivad
- Sool
- Must pipar
- Tšilli
- Küüslauk
- Tüümian
PEET JA BATAAT
- Peet
- Bataat
- Oliiviõli
- Sool
- Must pipar
SALATIKASTE
- Oliiviõli
- Küüslauk
- Tšilli
- Sool
- Must pipar
- Apelsin
- Ingver
- Sidrun
- Mesi
Pardikoiva-confit:
Pruunista pannil pardikoivad. Maitsesta soola, pipra, tšilli, küüslaugu ja tüümianiga. Pista koivad kaanega ahjunõusse praadimisel tekkinud pardirasva sisse likku. Jäta 150 kraadisesse ahju umbes viieks tunniks küpsema. Serveeri siis, kui liha hakkab kondilt ära kukkuma.
Peet ja bataat:
Minu lemmikud talvised juurikad. Teen neid ahjus oliiviõli, soola ja pipraga maitsestatult. Et need valmiksid samaaegselt sama küpsusastmega, peavad peediviilud olema bataatidest kolm korda väiksemad.
Salatikaste:
Lisa oliiviõli sisse hakitud küüslauk, tšilli, sool ja pipar. Pressi sinna juurde üks apelsin ja riivi ingverit. Timmi maitset sidruni ja meega.