05.12.2016, 13:59
Piparkoogijäätis
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 ml Piim
- 300 ml Rõõsk koor 35%
- 2 cm Ingveri jupp
- 1 tk Vanillikaun
- 3 tk Munakollane
- 1.5 tl Jahvatatud ingver
- 1.5 tl Jahvatatud kaneel
- 0.5 tl Jahvatatud nelk
- Riivitud muskaatpähkel
- Sool
- Jahvatatud koriander
- 100 ml Tumedat Muscovado suhkr
1. Sega kastrulis piim, koor, värske hakitud ingver ning pooleks lõigatud vanillikaun. Kuumuta segu peaagu keemiseni, tõsta tulelt ning lase maitsestuda.
2. Seejärel sõelu ingver ning vanillikaun vedelikust välja. Vahusta munakollased ja pruun suhkur kõigi ülejäänud maitseainetega ühtlaseks. Vala piimasegu aeglaselt munakollastele, ise kogu aeg segades.
3. Kalla piima-munasegu uuesti kastrulisse ja kuumuta madalal temperatuuril, kuni kreem pakseneb.
4. Tõsta jahtuma ning külmuta siis jäätisemasinas vastavalt selle instruktsioonile.