Verivorstisalat
Koostisosad:
RETSEPT
- 0.5 kg Pariisi kartulid
- 250 g Kirsstomatid
- 1 peotäis Kreeka pähklid
- 6 tk Verivorst
- 1 pk Noored peedilehed ehk mongold
- 3 tk Punane sibul
- 1 tk Granaatõunaseemned
- Õli
- Sool
- Must pipar
SALATIKASTE
- 3 spl Õli
- 0.5 tk Värskelt pressitud granaatõunamahl
- 0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
- 0.5 spl Vahtrasiirup
- 1 spl Õunaveiniäädikas
- 0.5 spl Granaatõunasiirup
- Sool
- Must pipar
1. Aseta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista üle õliga ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus, kuni kartulid on pehmed ja kuldsed, vahepeal sega.
2. Kuni kartulid küpsevad, poolita tomatid ja rösti Kreeka pähklid pannil. Lõika verivorstid 0,5 cm rõngasteks ning prae pannil mõni minut. Tükelda punased sibulad veeranditeks ning küpseta grillpannil algul ühelt poolt ning siis teiselt poolt, kuni sibulad on pehmed.
3. Kastme jaoks sega kõik koostisosad kokku. Lõpuks ühenda suures kausis kõik salatiained, lisa kaste ning serveeri granaatõunaseemnete ning röstitud Kreeka pähklitega.
4. Võid salatit ka kihiliselt serveerida – pane kaussi kõige alla kartulid, seejärel tomatid, sibulad, peedilehed ja verivorstid. Peale kalla salatikaste ning serveeri Kreeka pähklite ning granaatõunaseemnetega.