30.11.2016, 14:54
Kõrvitsavorm
See retsept tuli mu õega Saksamaa reisilt ning aastate jooksul on meie lähikonnas väga suupäraseks saanud. Seal valmistati seda “Hokkaido” kõrvitsast, mis on väikesemõõduline ja hästi erkoranži värvusega – seemneid on meiegi kaubanduses saada. “Hokkaido” kõrvitsad korjatakse Saksamaal ära noorelt ning neid ei pea toidutegemiseks koorima.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.2 kg Kõrvitsatükid
- 4 tk Kooritud ja tükeldatud jahune kartul
- 2 tk Sibul
- 150 g Suitsuribi või -liha
- 60 g Või
- 150 g Tugevamaitseline juust, nt Gruyere
- Sool
- Must pipar
- 4 tk Muna
1. Keeda tükeldatud kõrvits, kartul ja sibul soolases vees pehmeks. Kurna ja püreesta.
2. Prae peekon või suitsuliha pannil läbi. Kalla koos rasvaga kõrvitsapüreesse ja sega.
3. Sulata või ja sega selles riivitud juust. Lisa seegi segu kõrvitsapüreesse. Maitsesta soola ja pipraga. Lase püreel veidi jahtuda ning klopi siis ükshaaval sisse munad.
4. Kalla toit ühte suurde või mitmesse väikesesse ahjuvormi ning küpseta 220-kraadises ahjus vastavalt vormile 20–30 minutit.