Jõhvikatega toorjuustukook
Koostisosad:
RETSEPT
- 180 g Kakaoküpsised
- 30 g Suhkur
- 70 g Või
- 30 g Riivitud tume šokolaad
TÄIDIS
- 400 g Maitsestamata toorjuust
- 500 g Mascarpone
- 150 g Suhkur
- 150 g Paks hapukoor
- 6 tk Muna
- 2 spl Nisujahu
- Värskelt riivitud apelsinikoor
- 5 spl Värskelt pressitud apelsinimahl
- 1 tl Vanillipasta
KATE
- 100 ml Punane portvein
- 2.5 dl Suhkur
- 1 spl Tärklis
- 500 g Jõhvikad
- Apelsinikoore ribad
- 1 tk Kaneelikoor
- Kaunistuseks valge šokolaad
1. Purusta küpsised koos suhkruga, lisa sulatatud või ja riivitud šokolaad, pressi segu küpsetuspaberiga kaetud küpsetusvormi põhja. Küpseta 175-kraadises ahjus 8–10 minutit. Jahuta.
2. Hõõru toorjuust ja mascarpone suhkruga kreemjaks, lisa hapukoor ja hakka ükshaaval mune juurde panema. Lisa jahu, seejärel apelsinikoor ja -mahl ning vanill. Vala segu tordipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus 1 tund, keera siis kuumus kinni ja jäta kook veel tunniks ajaks ahju aeglaselt järelküpsema. Seejärel tõsta välja ja jahuta.
3. Kuumuta pannil portvein suhkru ja tärklisega ning lisa pool jõhvikatest ning apelsini- ja kaneelikoor. Kuumuta segu 5 minutit, kuni jõhvikad hakkavad kergelt prõksuma. Lisa ülejäänud jõhvikad ja tõsta kate jahtuma. Vala jahtunud kaste koogile ning riivi kaunistuseks peale valget šokolaadi.