25.10.2016, 15:35
Tofupasteet porgandiga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Mugulsibul
- 2 tk Küüslauguküüs
- 1 tk Suur porgand
- Maapähkliõli
- 100 g Koorimata maapähklid
- 200 g Tofukohupiim
- Sool
- Must pipar
- Värske tšilli
1. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand peeneks.
2. Kuumuta pann, lisa õli ja köögiviljad ning hauta kõik pehmeks.
3. Samal ajal rösti maapähklid 200-kraadises ahjus, kuni nende kestad lõhenevad ja nad pisut pruunistuvad. Selleks võib kuluda kuni 8 minutit. Eemalda pähklid kestadest.
4. Sega kombainis tofukohupiim, jahtunud köögiviljasegu ja pähklid ühtlaseks. Maitsesta soola, pipra ja peeneks hakitud tšilliga. Kui vaja, lisa pasteedi paremaks konsistentsiks vett ning maapähkli- või seesamiõli.