25.10.2016, 15:15
Lihtne köögivilja-munanuudlivokk marineeritud tofuga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Kõva tekstuuriga tofu
- Praadimiseks maapähkliõli
- 100 g Munanuudlid
- 2 tk Erivärvilised paprikad
- 1 tk Väiksem porru
- 0.5 tk Suvikõrvits
- 2 tk Porgand
- Jahvatatud tšilli või tšillikaste
MARINAAD
- 2 tk Küüslauguküüs
- 3 cm Ingveri jupp
- 1 tl Mirini või tume suhkur
- 0.5 dl Sojakaste
- Serveerimiseks Tai basiilik või koriander
- Röstitud seesamiseemned
1. Suru tofu liigsest niiskusest lahtisaamiseks majapidamispaberi vahel võimalikult kuivaks. Siis lõika tofust kuubikud ning pruunista õlis kõikidelt külgedelt. Haki marinaadi jaoks ingver ja küüslauk hästi peeneks. Lisa suhkur ja sojakaste ning sega hulka praetud tofukuubikud. Jäta kuni voki valmimiseni ootele.
2. Keeda munanuudlid pakendil oleva soovituse järgi ning jäta ootele. Tükelda köögiviljad õhukeselt ning pruunista kiirelt kuumas õlis, maitsesta tšilli ja vähese sojakastmega. Seejärel lisa valmis munanuudlid ning serveeri vokitoitu kohe tofukuubikute, maitserohelise ja soovi korral seesamiseemnetega.