• Ilmateade
  • Delfi
  • Saada vihje
  • Kontakt
  • Reklaam
Oma Maitse
  • Delfi Lood
  • Uudised
  • Retseptid
  • Nädalamenüü
  • Retseptiveeb
  • Podcastid
Uudised
12.07.2020, 12:25

RETSEPT | Palju kasulikke toitaineid sisaldav kukeseene-spinatipirukas

 
Võis praetud kukeseente, spinati ja Kreeka pähklite kooslust tasub proovida ka lihtsalt krõbesaial või omletitäidisena.
Retsept ja foto: Andra Kalda
Kukeseene-spinatipirukas pähklitega
Kukeseene-spinatipirukas pähklitega
FOTO: Andra Kalda

Koostisosad:

RETSEPT

  • 150 g Või
  • 2 dl Nisujahu
  • 2 dl Odrajahu
  • 0.5 tl Sool
  • 3 spl Vesi

TÄIDIS

  • 400 g Kukeseened
  • 150 g Porgandid
  • Praadimiseks või ja õli
  • 2 tk Rohelise sibula vars
  • 70 g Spinatilehed
  • 3 tk Muna
  • 200 ml Rõõsk koor 35%
  • Sool
  • Must pipar
  • 1 peotäis Röstitud Kreeka pähklid
Valmistamine:
  1. Põhja valmistamiseks näpi võitükid jahude ja soolaga puruseks massiks. Lisa külma vett ja sõtku tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja tõsta külma tahenema.
  2. Täidise valmistamiseks viiluta porgand. Kuumuta pannil õli ja või ning küpseta kukeseened peaaegu valmis.
  3. Lisa pannile hakitud roheline sibul ja porgand. Kõige lõpuks sega juurde spinatilehed ning maitsesta segu soola ja pipraga.
  4. Klopi munad lahti ja sega juurde koor, maitsesta soolaga. Tõsta täidis pirukapõhjale, vala peale koore-munasegu ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35 minutit. Serveerides puista peale Kreeka pähkleid.
Kommenteeri Loe kommentaare
Delfi
Jaga
Kommentaarid
  • Reklaam
  • Kontakt
  • Tellimine
  • Üldtingimused
  • Tööpakkumised
  • Privaatsussätted
  • © 2023 Delfi Meedia AS
  • info@delfi.ee