12.07.2020, 12:25
RETSEPT | Palju kasulikke toitaineid sisaldav kukeseene-spinatipirukas
(1)Võis praetud kukeseente, spinati ja Kreeka pähklite kooslust tasub proovida ka lihtsalt krõbesaial või omletitäidisena.
Kukeseene-spinatipirukas pähklitega
Andra Kalda
Koostisosad:
RETSEPT
- 150 g Või
- 2 dl Nisujahu
- 2 dl Odrajahu
- 0.5 tl Sool
- 3 spl Vesi
TÄIDIS
- 400 g Kukeseened
- 150 g Porgandid
- Praadimiseks või ja õli
- 2 tk Rohelise sibula vars
- 70 g Spinatilehed
- 3 tk Muna
- 200 ml Rõõsk koor 35%
- Sool
- Must pipar
- 1 peotäis Röstitud Kreeka pähklid
Valmistamine:
- Põhja valmistamiseks näpi võitükid jahude ja soolaga puruseks massiks. Lisa külma vett ja sõtku tainaks. Vajuta tainas vormi põhja ja tõsta külma tahenema.
- Täidise valmistamiseks viiluta porgand. Kuumuta pannil õli ja või ning küpseta kukeseened peaaegu valmis.
- Lisa pannile hakitud roheline sibul ja porgand. Kõige lõpuks sega juurde spinatilehed ning maitsesta segu soola ja pipraga.
- Klopi munad lahti ja sega juurde koor, maitsesta soolaga. Tõsta täidis pirukapõhjale, vala peale koore-munasegu ning küpseta 180 kraadises ahjus umbes 35 minutit. Serveerides puista peale Kreeka pähkleid.