06.07.2016, 12:13
Pitsakaste
Suvel, kui turuletid on eestimaiste tomatite ja värskete ürdipuhmaste all lookas, tuleb pitsakastet teha, nii et küll saab. Sügavkülmuta sobivate portsudena, et oleks jõuludeni omast käest võtta.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Punane sibul
- 3 tk Küüslauguküüs
- 4 spl Oliiviõli
- 1 kg Tomatid
- 1 peotäis Hakitud pune ja basiilik
- 1 dl Tomatipasta
- 1.5 tl Suhkur
- Sool
- Must pipar
1. Haki sibul ja küüslauk ning prae kergelt õlis pehmeks ja pruunikaks. Kui tahad tugevamat küüslaugu maitset, lisa see ürtidega kõige lõpus.
2. Lõika tomatite peale ristlõige ja pane keeva vette. Paari minuti pärast tõsta välja ja koori. Pane tükeldatud tomatid sibulate juurde ja hauta 15 minutit, lisa ka tomatikaste.
3. Haki ürdid, sega ülejäänud ainetega ning maitsesta kaste suhkru, soola ja musta pipraga.