05.07.2016, 14:42
Porrulaugu-sinihallitusjuustusupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 tk Suur porrulauk
- 50 g Või
- 2 spl Õli
- 100 g Sinihallitusjuust
- 2 spl Nisujahu
- 1 spl Täisterasinep
- 1.5 l Kanapuljong
- Jahvatatud must pipar
- Riivitud juust
- Hakitud murulauk/roheline sibul
1. Lõika porrulauk õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis õli ja või ning lase porrulaugul kaetud kaane all 10–15 minutit keeda. Porrulauk peab olema pehmenenud, kuid mitte pruunistunud.
2. Riivi või tükelda juust ja lisa potti. Hoia temperatuur madal ja sega pidevalt, kuni juust sulab. Lisa jahu ja pidevalt segades lase 2 minutit haududa. Lisa pipar ja sinep.
3. Pidevalt segades vala aeglaselt juurde puljong. Aja supp keema. Kata pott kaanega ja vähenda kuumust. Hauta umbes 15 minutit. Kontrolli maitseid.
Soovitus. Kes soovib, lisab riivitud juustu ja rohelist.