01.06.2016, 12:30
Tai värske kurgi ja kreveti salat
Sobib hästi eelroaks, aga ka lisandiks grillitud kalale.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g Värske kurk
- 150 g Krevetisabad soolvees
KASTE
- 3 spl Tai kalakaste (nam pla)
- 2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
- 1 tl Pruun suhkur
- 1 tl Hakitud seemneteta tšillikaun
- 1 spl Hakitud värske koriander
1. Koori kurgid ja lõika peenteks kangideks. Sega kokku kalakaste, laimimahl ja suhkur. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Lisa tšilli ja roheline sibul. Sega kausis kurk, krevetid ja kaste.
2. Salatit võid serveerida väikeste rullidena riisipaberisse (nt Blue Dragon) keeratuna. Selleks aseta üks riisipaber
korraga laiemasse nõusse kuuma vette 15 sekundiks, seejärel tõsta korraks nõrguma niiskele köögirätikule ning keera täidisega väikeseks rulliks. Võib pakkuda niisama või kiirelt frittida, serveerides kõrvale magusat tšillikastet.