Haugimari sibulaga
Koostisosad:
RETSEPT
- 300 g Haugimari
- 2 tk Hästi peeneks hakitud sibul
- 2 tl Kvaliteetne sool (Sal de Mer, Rose Salt)
- Maitse järgi jahvatatud musta või valget pipart
1. Kalla toorele marjale peale kuum vesi (temperatuur peaks olema alla 80 kraadi) ja sega mari läbi. Vala sõelale. Kuuma vee mõjul eralduvad marjakiled, mis tuleb lihtsalt kahvli või näppude abil marjamassist välja nokkida.
2. Puhastatud mari tõsta kaussi ning lisa hästi peeneks hakitud sibul, sool ja pipar. Sega läbi ning jäta kinnikaetuna külmkappi soolduma.
3. Süüa kannatab juba mõne tunni pärast, kuid parim on alates järgmisest päevast, kui mari on ühtlaselt soola sibulaga maitsestunud.
4. Söö võiga määritud röstsaial. Peale võid riputada värsket hakitud tilli.
HEA TEADA!
• Kelmetest puhastatud haugimarja saad muuta veel hõrgumaitselisemaks, kui segad sinna hulka pisut brändit.
• Sibula võid jätta ka haugimarjaga segamata – sel juhul lõika serveerides röstleivale maitse järgi sibularattaid või hakitud sibulat.