30.03.2016, 14:39
Äädikaräimed leival ja maapirnisupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Leotatud soolaräimed
- 1 tk Sibul
- 2.5 dl Vesi
- 10 g Äädikas 30%
MAAPIRNISUPP
- 125 g Maapirn
- 125 g Kartulid
- 5 dl Piim
- Sool
- Must pipar
1. Lase vesi ja äädikas keema ning eemalda seejärel tulelt. Aseta leotatud räimed ning sibul kihiti kaussi. Vala peale jahtunud marinaad ja lase kaladel vähemalt 3–4 tundi tõmbuda.
2. Määri täisteraleib võiga, aseta peale räimed ning mõni sibularõngas.
SOOVITUS!
Proovi äädikase räimevõileiva kõrvale maapirnisuppi.
1. Puhasta ning koori kartul ning maapirn.
2. Keeda köögiviljad piimas pehmeks ning püreesta saumikseri või blendriga. Maitsesta soola ja pipraga.