Küpsetatud vutid punapeetide, punase sibula ja viinamarjadega
Koostisosad:
RETSEPT
- 12 tk Vutt
- Ürdisool
- Või
- 12 tk Väike punapeet
- 6 tk Väike punane sibul
- 24 tk Suur punane viinamari
- Oliiviõli
- Sool
- Soovi korral palsamiäädikas
- Tüümian
- 1 kl Magushapu jõhvikakaste või Põltsamaa Kuldne või Tõmmu
1. Pese vuttide sisemus ja kuivata köögipaberiga. Hõõru igalt poolt ürdisoolaga ja jäta vähemalt tunniks maitsestuma.
2. Kuumuta ahi 190 kraadini. Koori ja pese peedid ning lõika sektoriteks. Koori sibulad nii, et “kand” jääb alles. Nii püsivad veerandikeks lõigatud sibulad kenasti ühes tükis. Poolita viinamarjad ja eemalda seemned. Sega ahjuplaadil peedid ja sibulad oliiviõli ja soolaga. Küpseta 30 minutit, lisa viinamarjad ja küpseta veel 30 minutit või seni, kuni köögiviljad on meeldivalt küpsed. Puista peale hakitud värsket tüümiani ja hoia liha küpsetamise ajal soojas.
3. Tõsta ahjukuumus 250 kraadini. Prae vutid võis kuldseks ja tõsta ahjuplaadile. Pintselda jõhvikakastmega ning küpseta 15 minutit. Vutt peab olema küpsenud, kuid liha seest veidi roosa.