19.02.2016, 14:44
Õuna-marjakrõbedik
Koreda kaerahelbekattega mahlane krõbedik on üks neid ajatuid magusroogasid, millest ei ole võimalik tüdineda.

Õuna-marjakrõbedik
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 5 tk Tükeldatud õun
- 200 g Värsked või sügavkülmutatud mustad sõstrad vm marjad
- 3 spl Pruun suhkur
- Värskelt pressitud sidruni mahl
- 100 g Täisterakaerajahu
- 100 g Täistera jämedad kaerahelbed
- 1 tl Küpsetuspulber
- 70 g Või
- 2 dl Pruun suhkur
1. Esmalt tõsta õunad ja marjad ahjuvormi ning sega suhkru ja sidrunimahlaga läbi. Küpseta 180–200-kraadises ahjus paarkümmend minutit, kuni õunad on poolpehmed. Vajadusel lisa veidi vett.
2. Samal ajal kui õunad on ahjus, sega kaerajahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, või ja pruun suhkur. Mulju või ja kuivained segamini, kuni moodustub puru. Laota segu ahjus küpsenud õunasegule, silu ühtlaseks ja küpseta, kuni pealt on kuldpruun. Selleks kulub 30–40 minutit. Serveerides võid juurde pakkuda vanillikastet või -jäätist.