19.02.2016, 14:33
Porgandi-kaerakarask
Kaunilt erksavärviline porgandikarask maitseb tõeliselt mahlaselt just tänu sinna sisse peidetud porgandile. Kui muidu on klassikaline karask valmistatud odrajahuga, siis magus ja mahe kaerajahu koos kaerakliidega sobib karaskisse ka imehästi. Tänu porgandile säilib karask mahlasena ka järgmistel päevadel. Tervislikkust ei ole siinkohal vist vaja mainidagi.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 450 g Keedetud porgand
- 1 dl Kaerakliid
- 1 dl Täisteranisujahu
- 1 tl Küpsetuspulber
- 1 tk Muna
- 50 g Sulavõi
- 1.5 dl Maitsestamata jogurt või keefir
- 2 dl Täisterakaerajahu
1. Puhasta porgandid, tükelda ja keeda pehmeks. Töötle purustajas ühtlaseks. Jahuta porgandimass maha. Sega omavahel porgandimass, jogurt, muna ja sulatatud või ning lisa siis kõik kuivained. Sega ühtlaseks.