19.02.2016, 12:35
Müsli jõhvikate ja pistaatsiapähklitega
Isetehtud müslisid on lihtsamast lihtsam valmistada. Miks mitte siis rüütada kodune müsli jõulude ajal hoopis jõulumaitseliseks! Nii saab juba hommikusöögi ajal advendiaja hõngu nautida.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 7 dl Täisterahelbed
- 100 g Hakitud sarapuupähklid
- 100 g Hakitud pistaatsiapähklid
- 1 dl Linaseemned
- 1 tk Apelsini peenteks ribadeks lõigatud koor
- 1 dl Tume suhkur
- 0.5 dl Vedel mesi või siirup
- 0.5 dl Õli
- 200 g Kuivatatud jõhvikad
- 20 g Piparkoogimaitseaine
1. Kuumuta ahi 120–130 kraadini. Sega kausis kaerahelbed, pähklid, linaseemned, tükeldatud apelsinikoor ning suhkur. Teises kausis sega mesi või siirup, õli, piparkoogimaitseaine ja sool. Sega kausitäied omavahel ning puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta iga veerand tunni tagant segades umbes 1 tund ja 15 minutit. Sega juurde kuivatatud jõhvikad ning kalla säilituspurki.