04.01.2016, 12:00
Porganditamp
Passib hästi igat sorti kala- või liharoa siidiseks kaaslaseks. Kartulit polegi vaja, juurde võib pakkuda värsket salatit.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 800 g Porgandid
- 40 g Või
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 1 dl Vesi
- Mersool
- Must pipar
- Riivitud muskaatpähkel
1. Puhasta porgandid, lõika tükkideks ja passeeri poti põhjas võis, aga ära pruunista.
2. Kalla peale koore ja vee segu, maitsesta meresoolaga ja hauta madalal kuumusel kaanega kaetult, kuni vedelik on peaaegu kadunud ja porgand täiesti pehme. Liiga suures kuumuses võib koore-veesegu üle poti ääre ajada.
3. Küpsed porgandid tambi pudrunuia või kahvliga puruks. Riivi pisut muskaatpähklit, aga ära sellega liialda. Kontrolli maitset ja serveerides raputa peale värskelt jahvatatud musta pipart.