Hasselbacki porgandid
Koostisosad:
RETSEPT
- Toasoe või
- Sool
- Must pipar
- Mustad või valged seesamiseemned
- Suured porgandid
1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Pese porgandid hoolikalt harjaga, aga ära koori. Vajadusel lõika välja tumedad silmad. Lõika ära porgandite peenemad otsad, nendest võid küpsetada porgandisufleed. Porgandipumpsud võiksid jääda enam-vähem ühepikkused.
2. Nüüd tee porganditesse sälgud. Selleks aseta porgand lõikelauale ja säti kahele poole porgandit ühekordsed söömispulgad või tugevamad joogikõrred, see takistab porgandit lõpuni läbi lõikamast. Tee porganditesse terava noaga iga 3–4 mm tagant lõiked. Põhja alt lõika porganditel ära õhuke viil, et nad hästi paigal püsiksid ega veereks küljele.
3. Aseta porgandid küpsetuspaberile ja määri pealt üleni pehme võiga, nii nagu leivale võid määrides. Raputa üle soola ja pipraga, aseta ahju. Kui või on täielikult sulanud, võta plaat korraks ahjust välja ja raputa porgandid üle seesamiseemnetega. Tõsta plaat kohe tagasi ahju ja küpseta ülaosas 35–40 minutit, kuni porgandid on seest pehmed ja pealt krõbedad. Ahjust välja võttes nõrista porganditele sulamett.