Jäätis karamellkastme ja karamellistatud mandlitega
Koostisosad:
JÄÄTIS
- 4 dl Rõõsk koor 35%
- 200 g Kondenspiim
- 3 tk Õun 'Granny Smith'
- 15 g Soovi korral toiduvärv (Umami)
KARAMELLISED MANDLID
- 150 g Mandlid
- 0.5 dl Suhkur
- 0.5 tk Munavalge
- 2 tl Vesi
- 0.5 tl Kaneel
- 0.25 tl Riivitud muskaat
- 0.5 tl Piparkoogimaitseaine
- Sool
KARAMELLIKASTE
- 100 g Suhkur
- 1.5 spl Suhkrusiirup
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 60 g Või
1. Vahusta koor pehmeks vahuks. Sega hulka kondenspiim. Kui soovid jäätisele intensiivsemat värvi, lisa ka toiduvärv. Eemalda õuntelt südamikud ja blenderda ühtlaseks püreeks. Sega õunapüree vahukoore kondenspiimamassi hulka. Pane jäätis säilituskarpi ja külmuta 6 tundi.
2. Sega kausis kokku kõik maitseained, vesi ja munavalge. Nüüd lisa saadud massile mandlid ja sega läbi. Küpseta mandleid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180 kraadi juures 35 minutit, vahepeal segades, kuni mandlid on krõbedad. Jahuta toatemperatuuril.
3. Sulata potis suhkur ja siirup. Kui suhkur on sulanud, kalla juurde rõõsk koor ja sega läbi. Eemalda pann tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega ühtla- seks. Kujunda dessert kaunilt taldrikule.
HEA TEADA!
Kui serveerid jäätist kuni kuus tundi pärast valmistamist, pole sulatamine vajalik. Aga kui jäätis on juba üleöö külmikus seisnud, tuleb seda enne serveerimist eelnevalt sulatada, kuna muidu on see juba liiga kõva.