30.11.2015, 15:13
Tume šokolaadikook piparkoogitarretise ja kõrvitsamoosiga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Bitteri šokolaad
- 200 g Või
- 3 tk Muna
- 200 g Suhkur
- 170 g Nisujahu
- 5 g Želatiin
- 200 ml Rõõsk koor 35%
- 1 tl Piparkoogimaitseaine
1. Sulata šokolaad ja või ühtlaseks massiks, jahuta. Vahusta suhkur ning muna tugevaks vahuks, lisa jahtunud šokolaadimass ja jahu. Sega ettevaatlikult, vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit.
2. Lase koogil 3–4 tundi jahtuda. Tarrendi jaoks vahusta koor, lisa piparkoogimaitseaine ning paisutatud ja sulatatud želatiin. Sega korralikult läbi ja vala ühtlase kihina plaadile, lase tarretuda.
3. Jahtunud kook jaga tükkideks ning kata piparkoogi- vahukooretarretise ribadega. Juurde paku head kõrvitsamoosi.