Paltuse-lõheterriin
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Lõhefilee
- Petersell
- Meresool
- Must pipar
- 4 spl Suhkur
- 400 g Paltusefilee
- 1.25 dl Ananassimahl
- 150 g Porru
- 300 g Kurk
- 1 dl Oliiviõli
- 0.5 dl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba
1. Puhasta lõhefilee luudest, aseta pool kalast küpsetuspaberile. Sega kausis kokku hakitud petersell, suhkur ja 2 sl soola. Soola kala sellega sisse ja keera kile ümber. Lase 3–4 tunnikest külmikus maitsestuda, siis viiluta filee ja keera iga tükk rulli.
2. Viiluta õhukeselt ka paltus ja lao küpsetuspaberiga kaetud terriinivormi nii, et fileed jääksid ka üle vormi ääre rippuma.
3. Purusta blenderis allesjäänud lõhefilee, lisa ananassimahl, sool ja pipar. Aseta mass vormi paltusefilee lõikude peale.
4. Pese porru, lõika sellest plaadid, kuumuta korra kuumas vees ja aseta siis ühe kihina lõhemassile. Sulge terriin paltuseäärtega. Keera vorm kile sisse ja aseta 65-kraadisesse ahju veevannile 25 minutiks.
5. Vispelda oliiviõli sisse sojakaste. Lõika kurk viiludeks ja kalla kastmega üle, lase paar minutit maitsestuda. Serveerides tõsta taldrikule soolalõherulle ja viilutatud paltuseterriini ning lisa marineeritud kurki.