2. Jaota iga vormi põhja 10 g martsipani või 1 tl ingverimoosi. Lõika õunad pooleks, kuid ära koori, uurista välja seemnekojad nii väikeste kadudega kui võimalik. Nüüd tuleb õunapoolikutest lõigata ristipidi tõeliselt õhukesed viilud, nii et õunakoorest moodustub roosi kroonlehe äär. Parim on kasutada selleks mandoliinriivi, kui seda aga pole, peab töö ära tegema väga terav nuga.

3. Viilud on tavaliselt liiga rabedad kohe vormimiseks, seega tuleb neid pehmendada. Selleks aja keema vesi, suhkur ja kaneel, võta kohe tulelt ja aseta kuni 2 minutiks õunaviilud (ühe õuna omad korraga!) kuuma maitsevette. Kontrolli viilu painduvust – liiga kaua pole ka hea kuumas hoida, muidu võivad need liiga pehmeks ja pooleks minna. Tõsta viilud vahukulbiga sõelale nõrguma.

4. Sega 2 dl suhkrut 1 tl kaneeliga ja kasta iga viil enne vormimist ühelt poolt kaneeli-suhkrusegusse. Esimene viil keera rulli, sellest saab roosi süda. Järgmine läheb südame ümber. Sellest järgmine täpselt eelmise viilu vastu. Edasi aseta iga uue viilu keskosa eelmise viilu lõppu. Ja nii muudkui edasi. Roosi saad vormida nii peopessa kui ka otse vormi sisse, kuidas mugavam tundub. Ühest 100-grammisest õunast peaks saama ühe roosi.

5. Küpseta tartaletʼsid 190 °C ahju allosas umbes 20 minutit, et põhi läbi küpseks. Siis tõsta värvi saamiseks ahju ülaossa veel umbes 10 minutiks. Tainas peab olema läbiküpsenud ja kerge värviga, aga õhukesi õunaviile pole mõtet ahjus liiga ära kuivatada. Lase enne vormist välja kummutamist täiesti jahtuda. Serveeri vanillikastmega.