29.10.2015, 17:05
Juustukook
Selles kohevas koogis on tavalise toorjuustu asemel pearollis sulatatud juust, mis annab erilise maitse ja tekstuuri. Tulemus on mõnusalt juustune, mahlane ja üldse mitte nii magus, kui kondenspiima puhul arvata võiks.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 250 g Digestiivküpsised
- 100 g Hapukoor 20%
- 1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
- 4 tk Muna
- 400 g Merevaik
- 395 g Kondenspiim (1 purk)
- 0.5 dl Värskelt pressitud sidruni mahl
1. Purusta küpsised peeneks jahuks, sega hapukoore ja riivitud sidrunikoorega ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.
2. Eralda munavalged kollastest. Vahusta kõigepealt munavalged tugevaks vahuks. Seejärel vispelda omavahel Merevaik ja kondenspiim ning lisa edasi vahustades munakollased. Sega juurde ka sidrunimahl ja munavalgevaht.
3. Vala täidis vormi küpsisepõhjale ning küpseta 165-kraadises ahjus 50–60 minutit. Jäta avatud uksega ahju vähemalt tunniks seisma ning täielikult jahtuma. Maitseb kõige paremini üleöö külmas seisnuna.