Kõrvitsakook rummise kondenspiimakreemiga
Koostisosad:
RETSEPT
- 400 g Koortud ja puhastatud muskaatkõrvits
- 1 dl Suhkur (pluss 2 spl)
- 2 tl Kaneel
- 200 g Täisteranisujahu
- 200 g Nisujahu
- 1 tl Sooda
- 3 tk Muna
- 0.5 dl Õli
KREEM
- 350 g Või
- 395 g Kondenspiim (1 purk)
- 3 spl Rumm
- 200 g Pistaatsiapähklid
- 150 ml Piim
1. Rösti kuubikuteks lõigatud kõrvitsat koos 2 sl suhkru ja 2 tl kaneeliga 230-kraadises ahjus 20 minutit. Seejärel püreesta kõrvits ja jäta jahtuma.
2. Sega ühes kausis jahud ja sooda ning teises munad, 1 dl suhkrut, kõrvitsapüree ja õli. Lisa munakausile nüüd jahu-soodasegu.
3. Sega tainas ühtlaseks ning vala 22–24 cm läbimõõduga vormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook vormist ning jäta restile jahtuma. Lõika jahtunud koogi pealt kerkinud kumerus õhukeselt ära ja poolita kook ise kaheks kettaks.
4. Kreemiks vahusta pehme või kondenspiimaga, sega juurde rumm ning tõsta 10 minutiks
külma tahenema. Puhasta pistaatsiapähklid.
5. Pintselda koogi alumist ratast piimaga, määri kreem koogile, puista peale pooled pähklid ning kata teise koogikettaga. Pintselda ka seda pealt piimaga ning kata kreemiga. Pudista peale äralõigatud õhuke koogikiht ja allesjäänud pähklid.