29.09.2015, 15:57
Astelpajusuflee
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Astelpajumahl
- 50 g Suhkur
- 10 g Kartulitärklis
- 2 tk M-suuruses muna valge
- 20 g Tuhksuhkur
- 10 g Santa Maria vanillsuhkur
- 3 g Sidrunimahl
- Määrimiseks või ja tuhksuhkur
ASTELPAJUKASTE
- 75 g Astelpajumarjad
- 35 g Suhkur
1. Sega potis omavahel astelpajumahl ja suhkur, kuumuta, kuni suhkur on sulanud ja mahl veidi paksenenud. Lisa tärklis ja sega, kuni tekib tihke mass.
2. Vahusta munavalged koos tuhk- ja vanillsuhkru ning sidrunimahlaga tihkeks vahuks. Sega omavahel munavalged ja astelpajupüree.
3. Määri ahjukindlad protsjonvormid võiga ja raputa peale tuhksuhkrut, et suflee ei kleepuks vormi külge. Vala muna-astelpajumass vormidesse ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 7–8 minutit.
4. Serveeri koos astelpajukastme ja vanillijäätisega. Astelpajukastmeks kuumuta suhkur ja astelpaju, kuni moodustub siirupjas kaste.