29.09.2015, 14:29
Suitsune kõrvitsajuustusupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 50 g Või
- 100 g Hakitud sibul
- 50 g Juurseller
- 50 g Õun
- 500 g Kõrvits
- 200 ml Kanapuljong
- 200 ml Linnaseline õlu
- 100 g Riivitud suitusjuust
- 100 ml Rõõsk koor 35%
- Veidi kurkumi soovi korral
- Kivisool
- Tellicherry pipar
- Röstitud kõrvitsaseemned serveerimiseks
- Värske tüümian
1. Sulata potipõhjas või ja kuumuta sibulat ning hakitud ja kooritud sellerit 5–6 minutit. Lisa puhastud õunatükid ja kõrvitsakuubikud ning kuumuta veel 5 minutit.
2. Seejärel lisa puljong ning hauta madalal kuumusel, kuni köögiviljad on pehmed. Vala hulka õlu ning hauta veel 5 minutit, seejärel püreesta blenderiga.
3. Lisa kuumale supile pidevalt segades juust, jätka segamist, kuni juust on täielikult sulanud ja supp ühtlase konsistentsiga.
4. Lisa koor ja soovi korral veid kurkumit. Maitsesta suppi soola ja pipraga ning serveeri koos tüümiani ja röstitud kõrvitsaseemnetega.