28.09.2015, 15:52
Tatrapada tomatiga
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 200 g Toortatar (või tavaline tatar)
- 1 tk Juurviljapuljongi kuubik või 0.5 liitrit juurviljapuljongit
- 1 tk Sibul
- 1 tl Paprikapulber või 1 väike paprika
- 70 g Kuivatatud tomatid
- 2 tk Küüslauguküüs
- 0.5 tl Kuivatatud basiilik või väike peotäis värskeid lehti
- 0.5 tl Tšillihelbed või 1 väike tšillikaun
- 2 spl Rapsiõli
- Sool
- Must pipar
- 1 spl Hele sojakaste, vajadusel gluteenivaba
1. Pese toortatar läbi ning pane ahjupotti. Lisa tatrale puljong.
2. Haki sibul, paprika, kuivatatud tomatid ja küüslauk, pruunista pannil kergelt läbi ning lisa tatrale. Maitsesta sobivaks ja küpseta 200-kraadises ahjus 50 minutit.
3. Vahepeal võta välja, sega tatar läbi ja vajadusel lisa vett.
4. Juurde serveeri värsket salatit: näiteks 2 riivitud porgandit, 1 apelsin, 0,25 riivitud kaalikat, poole laimi mahl, 1 tl ingverisiirupit, 1 sl oliiviõli.
HEA TEADA!
Kui tahad tatart säilitada, siis pane see kuumalt steriliseeritud purkidesse, aga nii, et purgiääreni jääks vähemalt 1 cm vaba ruumi, sest tatar võib veel paisuda.