28.09.2015, 15:02
Veiselihahautis
Veiselihahautis, mis sobib nii supipõhjaks kui ka kastmeks. Veiselihahautist on hea teha kas praetükist või sellistest lihalõikudest, mis on parematest paladest üle jäänud. Kuna veiseliha tahab kaua hautamist, pole mõtet seda teha poole kilo kaupa. Teen ikka 2–3 kilo korraga ja panen purkidesse, sellisest hautisest on hea teha kiirelt kastet või suppi.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.5 kg Veiseliha
- 2 tk Suur sibul
- 2 tk Porgand
- Õli praadimiseks
- 50 g Jõhvikad, sobivad nii külmutatud kui kuivatatud
- 50 g Kuivatatud mustad ploomid
- 2 tk Juurselleri lõik
- 1 punt Hakitud petersell
- 3 tk Küüslauguküüs
- Sool
- Must pipar
- Tüümian
- Meelepärane vürtsisegu
- 1 tk Väike tšilli või 1 tl tšillihelbed
1.5 l
1. Puhasta veiseliha vajadusel kelmeist ning lõika ribadeks.
2. Koori sibulad ja porgandid, tükelda. Pruunista liha pannil õlis. Tõsta pruunistatud lihatükid haudepotti. Seejärel pruunista ka porgand, sibul ja küüslauk.
3. Viska juurde jõhvikad, ploomid, hakitud sellerijuur, petersell ja hakitud tšilli.
4. Lisa potti vesi, nii et liha ja köögiviljad oleksid peaaegu kaetud. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel 2–3 tundi, kuni liha on pehme. Pane kuumalt purki.