29.06.2015, 12:18
Suvikõrvitsa-kitsejuustukreemsupp
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g Suvikõrvits
- 1 peotäis Värske basiilik
- 0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
- 4 dl Jääkülm vesi
- 1 tk Suur küüslauguküüs
- 150 g Kitse toorjuust
- Meresool
SERVEERIMISEKS
- Lavašš
- Õli
- 2 spl Hakitud värske ürt, nt majoraan
1. Tükelda suvikõrvitsad ja pane blendrisse koos basiiliku, vee, sidrunimahla, riivitud küüslauguküüne ja 2/3 paki kitsetoorjuustuga. Blenderda kreemjaks. Maitsesta meresoolaga.
2. Jahuta suppi tunnike külmikus, võid valmis teha ka eelmisel päeval.
3. Lõika lavašist kääridega 6 cm ribad ja need omakorda kolmnurkadeks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda üle veidikese õliga, puista peale hakitud ürti ning küpseta ahjus krõbedaks. Ole ettevaatlik, see käib päris kähku!
4. Serveerimisel aseta igale portsjonile allesjäänud kitsetoorjuustu tükikesi, kõrvale paku lavašikolmnurki.