27.03.2015, 15:47
Suitsukana-sinihallitusjuustukastmes tagliatelle
Mahedamaitseline sinihallitusjuustukaste, millele annab meeldivat maitset suitsukana. Võid kasutada nii suitsutatud kanafileed, -kintse kui ka -koibi.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 spl Õli
- 2 tk Punane sibul
- 3 tk Küüslauguküüs
- 400 g Suitsukana
- Sool
- Must pipar
- 0.5 dl Kuiv valge vein
- 2 dl Rõõsk koor 35%
- 150 g Sinihallitusjuust
- 200 g Pappardelle või tagliatelle
- 200 g Kirsstomatid
- Lehtpetersell
1. Kuumuta ribadeks lõigatud punast sibulat ja hakitud küüslauguküüsi mõni minut kastrulis õlis. Lisa tükeldatud suitsukanatükid. Prae veel paar minutit ning maitsesta soola ja musta pipraga.
2. Kalla juurde valge vein ja lase korraks keema tõusta. Vala hulka vahukoor ja murendatud sinihallitusjuust. Keeda 5 minutit, kuni kaste pakseneb.
3. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna ja vala kastme hulka. Lisa ka poolitatud kirsstomatid ja hakitud lehtpetersell.
Serveeri kohe.