27.03.2015, 15:39
Pirni-sinihallitusjuustupirukas
Pirukas, kus kohtuvad soolane ja magus. Võid puistata küpsetisele ka Kreeka pähkleid.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Lehttainas
TÄIDIS
- 4 tk Pirn
- 150 g Sinihallitusjuust
- 3 dl Hapukoor
- 2 tk Muna
- Sool
- Must pipar
1. Rulli tainas laiali ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga või väiksemate pirukavormide põhi ja servad.
2. Koori pirnid ja eemalda südamikud. Viiluta puuviljad ning lao tainale. Murenda peale sinihallitusjuust.
3. Sega omavahel hapukoor ja munad ning maitsesta soola ja musta pipraga. Vala segu vormi(desse) ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Väiksematele vormidele piisab 20 minutist. Serveeri leigelt värske salatiga.