08.01.2025, 07:07
Eine, mis paneb mõnust mõmisema: serveeri pealt krõbedaid ja seest pehmeid tatrapliine hapukoore ja kalamarjaga
(8)Pliinid pole mingi kiirtoit. Tainas tuleks valmis teha eelmisel õhtul või vähemalt kolm tundi enne küpsetamist. Vajalikud aroomid tekivad ainult siis, kui pärmil on kerkimiseks piisavalt aega. Võil on väga oluline roll. Lisaks tainasse segatud sulavõile küpsetatakse pliine rohkes võis, see annab mõnusa pruunika värvi ja krõbeduse.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 3 dl Piim
- 15 g Pärm
- 0.5 tl Suhkur
- 2 dl Tatrajahu
- 1 dl Nisujahu
- 2 tk Munakollane
- 1 tl Sool
- 2 tk Munavalge
- Või
- 1 dl Hapu- või rõõsk koor 35%
SERVEERIMISEKS
- Hapukoor, sibul, kalamari, sool, must pipar, sulavõi, seenesalat, peedisalat, soolakurk, soolakala, keedumuna
1. Sulata pärm leiges piimas. Lisa koor ja suhkur. Sega sisse jahud. Lase tainal vähemalt kolm tundi toasoojas seista. Pliinid on kohevamad, kui tainas saab kogu öö rahulikult kerkida. Kui tainas hakkab liiga palju kerkima, võid selle pealt kinni katta ja külmkappi panna.
Oled juba tellija?